Flipperiliiga

Flipperiliiga on suomalaisia flipperiharrastajia yhteen kokoava vuotuinen kisatapahtumasarja. Liigan tarkoituksena on tarjota flipperikisailusta kiinnostuneille harrastajille tapahtumia, joissa kokoonnutaan harrastajaporukalla laadukkaiden flipperikokoelmien ääreen mittelemään paremmuudesta ennalta määritellyillä kisasäännöillä. Liigakisojen parhaille pelaajille jaetaan liigapisteitä, joiden määrän perusteella liigakauden parhaat palkitaan kauden viimeisen kilpailun päätteeksi. Liiga on huomioitu myös maailmanlaajuisessa rankingjärjestelmässä.

Liigavuosi koostuu kuudesta osakilpailusta, jotka kaikki pelataan samoilla ennalta sovituilla säännöillä yksipäiväisinä tapahtumina. Tällä hetkellä pelipaikkoina toimii kaksi yksityistä flipperitilaa, toinen Helsingissä ja toinen Kangasalla. Lähes kaikki liiga-asiat hoidetaan flipperit.netin foorumin kautta, mutta esittelen liigan historian ja toiminnan pääpiirteet myös tällä sivustolla.

Flipperiliigan toiminta alkoi vuonna 2010 ja hyvin menneen ensimmäisen liigavuoden perusteella toimintaa jatkettiin vuonna 2011, jonka puolivälissä nyt tätä esittelysivua kirjoitan. Liigan toiminnassa on aktiivisesti mukana joitakin kymmeniä flipperiharrastajia yksittäisen liigakisan osallistujamäärän ollessa noin 30.

Lisätietoja flipperiliigan historiasta löydät täältä ja liigapelauksen pelitavan esittelyn löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *