Ari Sovijärvi SPO 2013:n voittoon!

Sörkka Pinball Open (SPO) saavutti turnauksen kymmenvuotispäivän tänä lauantaina, kun vuonna 2004 alkaneen SPO-perinteen kymmenes vuotuinen kisa järjestettiin Helsingin Jätkäsaaressa. Vaikka kisan järjestämispaikka on kymmenen vuoden aikana muuttunut muutamaan kertaan, kisan formaatti on pysynyt pääasiassa samana ja kisassa on aina kilpailtu niin uusilla kuin vanhemmillakin koneilla.

Kisan järjestämispaikka muuttui täksikin vuodeksi ja kisa järjestettiin ensimmäistä kertaa julkisessa Extraball pelihallissa lähellä Helsingin keskustaa. Vaikkakin kisa järjestettiin tänä vuonna lyhyellä varoitusajalla ja kisamainostusta ei lähetetty Suomen ulkopuolelle, tämänkin vuoden kisa sai ulkomaista edustusta Ruotsin Andreas Thorsénin osallistuttua kisaan 32 suomalaiskilpailijan lisäksi. Lopulta Andreas saavutti jopa kisan finaalin muiden fiinalistien ollessa Olli-Mikko Ojamies, Johan Holmberg ja hallitseva SPO-mestari Ari Sovijärvi.

Neljän pelaajan finaali oteltiin viiden pallon pelillä Strato-Fliteä. Ari Sovijärvi ylsi kisan voittoon pyöräyttämällä pelin pistetaulun ympäri eli keräämällä yli 100 000 pistettä saavuttamalla mm. kolminkertaiset bonukset usealla pallolla. Johan Holmberg ylsi kisan toiseksi, Ruotsin Andreas Thorsén oli kolmas ja Olli-Mikko Ojamies neljäs.

Kisan tulokset kokonaisuudessaan (karsintatulokset mukaan lukien) löydät täältä Google Docs -taulukkona omilta välilehdiltään.

SPO:n historian ensimmäisten yhdeksän vuoden aikana sama pelaaja ei yltänyt kisan voittoon useammin kuin kerran, mutta nyt kymmenentenä vuonna Ari teki historiaa viemällä kisan voiton ensimmäisenä pelaajana ikinä toista kertaa ja tekemällä sen myöskin peräkkäisinä vuosina. Onnea Ari, tämä näyttää olevan sinun turnauksesi!

Kategoria(t): hupi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *