Flippereitä jälleen telkkarissa!

Jee, taas medianäkyvyyttä flippereille! Ylen toimitus vieraili Hopeakuula Ry:n pelihallilla Kouvolassa ja lopputuloksena oli juttua flippereistä alueradioon, television alueuutisiin ja Ylen netin kulttuuriuutisiin. Aiheesta pitäisi tulla lisää vielä huomisessa Ylen aamu-tv:n lähetyksessäkin.

Lue verkkouutinen tästä linkistä ja klikkaa tästä nähdäksesi television alueuutisten juttu YLE Areenassa.

Loistavaa duunia Hopeakuulan porukalta taas kerran! Hienoa Ari ja Pilvi!

PS. Samaan aikaan maailmalla: Daniele Acciari Italian Talent-ohjelmassa!

Kategoriat: info | Jätä kommentti

EPC 2013 alkaa tänään!

EPC 2013 eli flipperin EM-kisat alkaa tänään Tukholmassa.

Osallistujalistalta löytyy yli 200 nimeä, joiden joukossa WPPR-rankingin kärki Daniele Acciari, hallitseva IFPAn maailmanmestari Jörgen Holm, hallitseva Euroopan-mestari Levente Tregova ja melkeinpä kaikki muutkin Euroopan kärkipelaajat. Osallistujalistalta löytyy 14 suomalaispelaajaa, mikä tekee Suomesta kisan toiseksi suurimman osallistujamaan!

Kisapaikkana toimii sama mukava mesta, jossa Stockholm Open pelattiin kolme kuukautta sitten. Ruotsalaisten rakentama kisaformaatti tulee tarjoamaan pelaajille reilun ja mukavan kisaviikonlopun: Karsinnoissa jokainen pelaaja pelaa neljää arvottua konetta, kaksi yritystä per kone. Pelausmäärä ei ole kovin paljoa, mutta mielestäni silti paljon parempi vaihtoehto kuin valitettavan perinteiseksi viime vuosien EPC-kisoissa muodostunut 6+1 koneen yhden yrityksen formaatti. Ja vihdoinkin EPC:ssä nähdään kunnon pudotuspelikaavio! 64 pelaajaa tulee jatkamaan karsinnoista paras kolmesta koneesta pelattavaan pudotuspelikaavioon, jota pelataan niin pitkään kunnes voittaja on selvillä.

Twiittailen kisatapahtumista viikonlopun aikana ja uskoakseni kisan tuloksia rupeaa pelien käynnistyttyä tippumaan kisan nettisivuille osoitteeseen europinball.org.

Kategoriat: turnaukset | Jätä kommentti

PAPA 16!

PAPA 16 eli Pro and Amateur Pinball Associationin vuosittainen maailmanmestaruusturnaus on käynnistynyt hetki sitten Pittsburghin liepeillä Yhdysvalloissa. Torstaista sunnuntaihin kestävässä kisassa maailman parhaat pelaajat kisaavat A-divisioonan voitosta, tittelistä ”PAPA 16 World Pinball Champion” ja $10000 palkintorahasta. Mukana on myös oma classics-turnauksensa jokaiselle kolmelle karsintapäivälle.

Tapahtuman tulosseuranta löytyy osoitteesta papa.org/papa16/live/. Täksi vuodeksi uudistettu tulosseuranta on edellisvuosia nopeampi, koska kaikki karsintojen tuloskirjaus tapahtuu suoraan mobiililaitteilla ja tilanteet päivittyvät verkkoon hyvin pienellä viiveellä.

Kotikatsomoiden puolella kisaa seuraavat pääsevät kisaviikonlopun loppupuolella näkemään aiemmin vuonna läpi viedyn Kickstarter-projektin ensimmäisen lopputuloksen, kun viimeisen karsintapäivän viimeisten tuntien tapahtumat sekä koko sunnuntain pudotuspelipäivä streamataan suorana verkkoon. Vaikka lähetysajankohdat on suomalaisittain hieman huonoon aikaan, suosittelen lämpimästi seuraamaan kisojen kulkua.

Livestreami pitäisi ilmestyä PAPAn blogiin ja streamia pääsee seuraamaan suoraan myös osoitteesta www.twitch.tv/papatvpinball. Lähetysajat ovat Pittsburghin paikallista aikaa ”Saturday: 9:30PM to Midnight, Sunday: 10:45AM until we crown a champion”. Suomalaista aikaa lähetykset tulevat siis 4:30-7:00 la-su-yönä sekä sunnuntai-iltana klo 17:45 alkaen.

Tuossahan se lauantai-sunnuntaiyö sekä koko sunnuntai-ilta sitten menevätkin lähetystä seuratessa!

Kategoriat: turnaukset | Jätä kommentti

Viimeisimmät kisauutiset

En ole osannut päättää mihin kanavaan tuuppaan uusimmat kisauutiseni, joten päivityksiä on tippunut mihin tahansa päivittämistäni kanavista (pinball.fi, twitterini, Facebook-profiilini, jne). Jos et seuraa jokaista edellä mainituista kanavista, pahoittelen tietokatkosta kisauutisten saralla. Tässä viimeisimmät kisauutiset koostetttuna:

Jörgen Holm on IFPA10 flipperin maailmanmestari! IFPA10 pelattiin kolmisen viikkoa sitten Saksan Echzellissä 19 eri maan edustajan voimin. Jörgen pelasi erinomaisesti koko kisojen läpi ja voitti lopulta mestaruuden finaalissa USAn Zach Sharpea vastaan lukemin 5-4. (Jörgen oli aiemmin tiputtanut minut kisan top16:ssa lukemin 4-2.)

Jorian Engelbrektsson voitti Stockholm Open 2013:n! Stockholm Open palasi kisakalenteriin kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Kisajärjestäjät olivat löytäneet varsin kivan kisapaikan turnaukselle Heron Cityn O’Learys-ravintolasta ja yli 100 pelaajaa yritti karsinnoissa päästä jatkoon kisan karsinnoista. Lopulta kisan pudotuspeleissä Jorian Engelbrektsson voitti Mats Runstenin lukemin 2-1 ja vei Stockholm Openin mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Parhaan ulkomaalaisen pelaajan pokaali matkasi Suomeen minulle top8-sijoituksen saavutuksella.

EPC2013 eli flipperin Euroopanmestaruuskisat 2013 pelaan Stockholm Openin kanssa samassa kisapaikassa tämän vuoden syyskuussa. Kisoihin ei pitäisi tulla mitään pelaajarajoituksia, joten jokainen EPC-mestaruutta havitteleva pelaaja pystyy osallistumaan kisaan. Kisan karsintaformaatti tullee muistuttamaan Ruotsinmestaruuskisojen formaattia, jossa jokainen pelaaja pääsee pelaamaan neljää eri kisakonetta kahden yrityksen verran.

Suomalainen flipperiyhteisö K15 järjestää K15 Openin tänäkin vuonna. Tälle vuodelle on asetettu 20 pelaajan osallistujamäärä per karsintakierros ja 60 pelaajan maksimimäärä osallistujia on melkein jo saavutettu tässä vaiheessa ilmoittautumisaikaa. K15 Openista tulee hyvin todennäköisesti korkealaatuisin flipperikisa jota Suomessa ikinä on järjestetty. Kisoihin mukaan on osallistumassa Ruotsin parhaat pelaajat Jörgen Holm, Jorian Engelbrektsson ja Mats Runsten!

Kategoriat: tapahtumat | 1 kommentti

IFPA10 alkaa huomenna!

Kymmenes vuotuinen IFPA World Pinball Championship eli IFPAn maailmanmestaruusturnaus alkaa huomenna Saksan Echzellissä. Karsinnoissa perjantain ja lauantain aikana 64 pelaajaa yhteensä 19 eri maasta ottelee pääsystä 32 pelaajan joukkoon pudotuspeleihin. Lauantain ja sunnuntain pudotuspelien jälkeen kisan voittaja kruunataan uudeksi IFPAn maailmanmestariksi.

Kisan karsinnan tuloksia päivittyy kierrosten välillä ifpapinball.comiin ja ehkäpä itse saan myös jokusen twiitin aikaiseksi kisan kommenteista ja tapahtumista kisan kuluessa.

MM-turnausta edelsi kaksi pienempää ennakkokisaa, joiden tulokset kärjen osalta olivat seuraavat:

Rodenbach Pre-IFPA Pinball Tournament
1. Nico Wicke (Saksa) (IFPA10 satelliittikarsintapaikan saaja)
2. Andreas Harre (Saksa)
3. Cayle George (USA)
4. Trent Augenstein (USA)

Hattersheim Pre-IFPA Pinball Tournament
1. Joey Springer (USA)
2. Mads Kristensen (Tanska)
3. Jörgen Holm (Ruotsi)
4. Roman Kunovic (Saksa)

Viikko Saksassa on toistaiseksi ollut erittäin mukava kokemus ja meno sen kuin tästä paranee. Mahtavaa päästä osallistumaan jälleen kerran tähän huikeaan flipperiturnaukseen!

Kategoriat: ifpa10 | Jätä kommentti

PAPA TV Kickstarter

Olen yrittänyt kirjoittaa pitkähkön postauksen kevään Pinburgh-reissun kokemuksistani, mutta koska tässä näyttää olevan aivan liian monta asiaa muutenkin työn alla, kirjoituksen julkaisu taitaa mennä kauemmas kesälle kun saan myös reissun kuvagallerian linjoille. Toistaiseksi siis vain reissun tärkeimmät kommentit pikaisesti:

Pinburgh oli aivan huikea tapahtuma! Neljä päivää hauskapitoa ja 400 pelaajan turnaus parhaassa pelipaikassa mitä maailmasta löytyy. Valtavat kiitokset Kevinille, Markille, Bowenille ja kaikille muille tapahtuman mahdollistaneille henkilöille!

Erityisen huikeaa oli huomata se, että vaikka jo edellisvuoden Pinburgh oli mahtava tapahtuma, täksi vuodeksi asioita oli silti vielä parannettu entisestään. Tärkein yksittäinen parannus oli torstain Circuit-finaalin sekä sunnuntain Pinburgh-pudotuspelien livestreamaus nettiin geekgamer.tv:n Chase Nunesin avustuksella. Jos et sattunut näkemään livestremauksia, on tuotokset nähtävillä ensimmäisten kierrosten osalta GeekGamer.tv:n Youtube-kanavalla ja uusia videoita julkaistaan jatkuvasti lisää.

PAPA TV Kickstarter -projekti on nyt kuukauden ajan kerännyt rahoitusta saman livestreamauksen mahdollistamiseksi kaikista tulevista PAPAn kisatapahtumista. Projekti on ollut menestyksekäs ja alkuperäinen $20000 tavoite saavutettiin ensimmäisen keräyspäivän aikana. Uusien rahasummatavoitteiden ansiosta rahan keräys on jatkunut ja tähän asti kerätyllä rahalla pitäisi olla tulossa paljon hienoja juttuja flipperikisojen livelähetyksiin liittyen tulevien vuosien aikana. Keräysaikaa on vielä noin puolitoista vuorokautta jäljellä, joten jos et vielä ole projektiin osallistuneiden listalla, mene osoitteeseen papa.tv ja liity osallistujien listalle. Saat samalla hienoja PAPA-tuotteita t-paitojen, tokeneiden yms listalta löytyvien tuotteiden muodossa!

Kategoriat: info, pinburgh2013 | Jätä kommentti

Ari Sovijärvi SPO 2013:n voittoon!

Sörkka Pinball Open (SPO) saavutti turnauksen kymmenvuotispäivän tänä lauantaina, kun vuonna 2004 alkaneen SPO-perinteen kymmenes vuotuinen kisa järjestettiin Helsingin Jätkäsaaressa. Vaikka kisan järjestämispaikka on kymmenen vuoden aikana muuttunut muutamaan kertaan, kisan formaatti on pysynyt pääasiassa samana ja kisassa on aina kilpailtu niin uusilla kuin vanhemmillakin koneilla.

Kisan järjestämispaikka muuttui täksikin vuodeksi ja kisa järjestettiin ensimmäistä kertaa julkisessa Extraball pelihallissa lähellä Helsingin keskustaa. Vaikkakin kisa järjestettiin tänä vuonna lyhyellä varoitusajalla ja kisamainostusta ei lähetetty Suomen ulkopuolelle, tämänkin vuoden kisa sai ulkomaista edustusta Ruotsin Andreas Thorsénin osallistuttua kisaan 32 suomalaiskilpailijan lisäksi. Lopulta Andreas saavutti jopa kisan finaalin muiden fiinalistien ollessa Olli-Mikko Ojamies, Johan Holmberg ja hallitseva SPO-mestari Ari Sovijärvi.

Neljän pelaajan finaali oteltiin viiden pallon pelillä Strato-Fliteä. Ari Sovijärvi ylsi kisan voittoon pyöräyttämällä pelin pistetaulun ympäri eli keräämällä yli 100 000 pistettä saavuttamalla mm. kolminkertaiset bonukset usealla pallolla. Johan Holmberg ylsi kisan toiseksi, Ruotsin Andreas Thorsén oli kolmas ja Olli-Mikko Ojamies neljäs.

Kisan tulokset kokonaisuudessaan (karsintatulokset mukaan lukien) löydät täältä Google Docs -taulukkona omilta välilehdiltään.

SPO:n historian ensimmäisten yhdeksän vuoden aikana sama pelaaja ei yltänyt kisan voittoon useammin kuin kerran, mutta nyt kymmenentenä vuonna Ari teki historiaa viemällä kisan voiton ensimmäisenä pelaajana ikinä toista kertaa ja tekemällä sen myöskin peräkkäisinä vuosina. Onnea Ari, tämä näyttää olevan sinun turnauksesi!

Kategoriat: hupi | Jätä kommentti

Ari Sovijärvi flipperiliigan osakilpailuvoittoon

Flipperiliigan kausi 2013 saavutti puolivälinsä eilen Hopeakuulan hallilla Kouvolassa pelatun kauden kolmannen osakilpailun merkeissä.

Kisan 33 osallistujaa pelasivat karsinnat kolmessa ryhmässä ja lopulta tasaisten karsintapelien jälkeen pudotuspelien neljän parhaan joukossa ottelivat kaikki karsintalohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen. Osakilpailun voittajaksi ylsi kisat järjestänyttä porukkaa ansiokkaasti edustanut Ari Sovijärvi erinomaisesti koko päivän kulkeneen pelauksensa ansiosta. Onnittelut Arille osakilpailuvoitosta! Kisan kolmen kärki oli lopulta:

1. Ari Sovijärvi (Kouvola)
2. Olli-Mikko Ojamies (Espoo)
3. Pekka Salmia (Helsinki)

Kisan Google Docs -kirjanpito löytyy täältä ja liigan kokonaistilanne on nähtävissä täällä.

Kategoriat: finnish pinball league | Jätä kommentti

Flippereitä telkkarissa taas!

YLEn Puoli seitsemän -ohjelma teki flippereistä muutaman minuutin jutun, joka näytettiin tänään ulos tulleen jakson yhteydessä. Jutussa käsiteltiin flippereitä ja niiden visuaalisuutta yleisellä tasolla ja flipperin pelaamista näkyi hyvin monesta kuvakulmasta. Mikä parasta, kuvauspaikkana toiminut vastikään avattu Extraball-pelihalli sai mukavasti julkisuutta ja toivottavasti uusia kävijöitä. Niin ja allekirjoittanutkin siellä jutun yhteydessä jotain höpötteli.

Juttu on nähtävissä tästä päivästä kuukauden eteenpäin YLE Areenassa osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/1849008?start=21m12s .

(edit: urli päivitetty versioon, joka alkaa oikeasta kohdasta ohjelmaa. Kiitti Marco!)

Kategoriat: info | Jätä kommentti

Borås Pinball Classic Openin tulokset

Borås Pinball Classic Open 2013 pelattiin menneenä viikonloppuna Ruotsin Boråsissa. Kisan nimen mukaisesti pääkisa pelattiin classics-koneilla ja sivuturnaus moderneilla koneilla. Tarjolla oli lisäksi classics-koneilla pelattu split-flipper-kisa sekä muutama pienempi sivuturnaus. Kisojen parhaat pelaajat olivat (ellei erikseen mainittu, pelaaja on ruotsalainen):

Pääkisa
1. Christer Carlsson
2. Mats Holmqvist
3. Andreas Frid
4. Jörgen Holm

Sivuturnaus
1. Jorian Engelbrektsson
2. Jörgen Holm
3. Olli-Mikko Ojamies (Suomi)
4. Therese Lundgren

Split flipper
1. FIN (Olli-Mikko Ojamies & Janne Toukkari) (Suomi)
2. WC (Claes Wikner & Christer Carlsson)
3. PIC (Per Ahlenius & Stefan Cederlöf)
4. DPE (Paul Jongma & Albert Nomden) (Hollanti)

Muut sivuturnaukset (en ole aivan 100% varma näistä):
Set the high score (Eight Ball): Jörgen Holm
Set the high score (White Water): Mads Kristensen (Tanska)
Yksikätinen pelaus (The Amazing Spider-Man): Antti Peltonen (Suomi)

Otin läjän valokuvia kisan aikana, eli kuvagalleria on tulossa nähtäville myöhemmin. Kisasta pitäisi myös olla tulossa Ad Jonkerin kirjoittama artikkeli Pinball Newsin sivuille.

Boråsin kisaviikonloppu tarjosi taas kerran älyttömän paljon kivaa. Kiitokset kisajärjestäjä Christian INK Holmstenille!

Kategoriat: turnaukset | Jätä kommentti